Register

GRATIS TJÄNST

Installera luftvärmepump i Umeå

En värmepump fungerar precis som ett kylskåp fast tvärtom, dvs man omvandlar befintlig energi till värme och varmvatten istället för kylskåpet som omvandlar varm luft till kall med hjälp av en kompressor. Det finns tre olika varianter av luftvärmepumpar. Frånluftsvärmepump som tar värme ur själva ventilationsluften i huset och återvinner värmen som används för uppvärmning av varmvatten. Luft / vatten-värmepump tar istället tillvara på uteluftens värme och värmer även varmvatten. Den här typen av värmepump passar bäst ju varmare man har utomhus. Luft / Luft-värmepump tar också vara på uteluftens värme och sprider den genom en fläktkonvektor via en inomhusdel. Den här typen av luftvärmepump värmer alltså inte varmvattnet men den kan också användas för att kyla inomhusluften vilket kan vara praksiskt på sommaren.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     1 275 förfrågningar i Maj 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Några utvalda företag

Bravida Sverige AB, div Nord

Adress: Umestan Företagspark, Umeå
Telefon: 090152600
Företaget har kontor i hela Skandinavien och erbjuder service och installation inom teknik, el, vvs och ventilation. Kunder inkluderar företag, privatpersoner, industrier, bostadsbolag och kommuner och landsting. Företaget har helentreprenad, från design till slutskede.

Comfort i Umeå VVS AB

Adress: Björnvägen 9, Umeå
Telefon: 090713570

Gustafsson Rör i Umeå AB

Adress: Mariehemsvägen 6, Umeå
Telefon: 0902003090

Senast inkomna jobb

 • Värmepumpar

  Jag vill installera bergvärme i ett fritidshus i Norrmjöle utanför Umeå. Det är ett enplanshus med förberedd vattenburen golvvärme. Måtten är 7x14 m dvs 98 m2.

  Umeå
 • Värmepumpar

  Installera en luftvatten pump

  Umeå
 • Värmepumpar

  Har fått ta reda på en begagnad luftvärmepump som jag skulle vilja ha installerad i mitt garage. Ingen eldragning utan bara installera pumpen

  Umeå
 • Värmepumpar

  Önskar byta ut vår befintliga bergvärmepump:Fighter-1215-7, nibe mot en ny. Det behöver inte vara nibe som vi byter ut mot.

  Umeå
 • Värmepumpar

  Hej, Vi har en bergvärmepump och nu har kompressorn gått sönder. Vi har två frågor:- Vad kostar det att byta ut kompressorn mot en likvärdig?

  Umeå
 • Värmepumpar

  Hej vi har en bergvärmepump och nu har kompressorn gått sönder. Vi vill då veta kostnaden för att antingen byta ut den eller byta ut hela pumpen. Frågorna vi vill ha besvarade:

  Umeå
 • Värmepumpar

  Montera ner en gammal luftvärmepump som inte används.

  Umeå

Kommuninformation

Umeå kommun ligger i Västerbotten och är den mest folkrika kommunen i norra Sverige med sina 112700 invånare. Terrängen är kuperad med många dalgångar. Näringslivet i Umeå är väldigt brett med totalt ca 11000 företag med många framgångsrika företag inom bioteknik, medicin och informationsteknologi.