Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 823 förfrågningar i September 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita rörmokare / rörläggare

Rörmokare
En felaktigt dragen ledning kan ställa till med stora problem på ett hus. Därför är det ofta klokt att dra in en rörmokare att sköta vatten- och avloppsledningar. De är experter inom sitt område, och tar ansvar för sitt arbete. 

Vad gör rörmokaren 
En rörmokare, rörläggare eller VVS-montör som det också heter, arbetar med att dra vatten- och avloppsledningar i och till hus. De arbetar även med installationer som leder till vatten- och/eller avloppsledningarna. Det kan gälla allt från kranar till anslutningar för värmepumpar och vattenburna värmesystem. Yrkesutbildade rörmokare är även duktiga på kylsystem i olika former. 

När behövs en rörmokare 
Det krävs en hel del kunskap för att dra rör och ledningar utan läckage. Feldragna ledningar kan dessutom sluta i katastrof. Dessutom kan försäkringsbolaget krångla om det inte går att visa upp att arbetet är fackmannamässigt gjort vid ett läckage. I längden är det därför billigare att anlita en rörmokare på en gång. 

Utbildning 
För att få behörighet som rörmokare krävs utbildning. Det finns både gymnasieutbildningar och ky-utbildningar som ger behörighet. Officiellt heter utbildningen på gymnasiet energiprogrammet och utbildningen gäller VVS-montörer. Därefter krävs minst 850 timmars praktik för full behörighet. Praktiken ska ske i olika omgångar och det tar två år till totalt sett för att få yrkesexamen. Det finns även de som får sitt yrkesbevis genom att gå som lärlingar. Det tar fem år i anspråk och inbegriper 16 veckors teoretisk utbildning. Många utbildade VVS-montörer är anslutna i VVS Installatörerna, en organisation som också certifierar rörmokare. Certifierade rörmokare måste ha minst 8 500 timmars lärlingstid i ryggen. 

Att tänka på 
Det råder brist på rörmokare i hela landet vilket gör att det kan vara svårt att få tag på en lämplig fackman inom en rimlig tid. Det gäller därför att vara ute i god tid och vara beredd att behöva vända sig till flera företag för att få napp. Var noga med att skriva avtal inför ett uppdrag och förbereda inför arbetet noga. Bra ritningar och en visning i huset ger ett bättre estimat om vilket arbete som verkligen krävs. Det ger också bättre offert från rörmokaren. 

Senast inkomna jobb

 • Snickare

  Ta bort bankskiva och diskbank I kok

  Stockholm
 • Kamin & Skorsten

  Skorsten högst upp trasig.

  Svenljunga
 • Köksrenovering

  Renovering av kök. Montering, installation av nya luckor och skåp från Ikea, såga till bänkskiva utifrån mått, stänkpanel, planmontera diskho, sätta spottar.

  Malmö
 • Stensättning / Marksten

  1. Läggning av totalt ca 15 kvm begagnad svensk smågatsten fördelat på 6 ytor vid bostadsentréer där det idag är gräsmatta. 2. Nedgjutning av 5 st cykelpollare i stenläggning, fabrikat Chess från Hammarby bruk 3. Läggning ca 20 lpm kantsten i granit som ramar in stenläggning och gränsar av bärlager mot jordbädd i framtida rabatt. 4. Reparationsarbeten på källartrappa av betong: - Fixering av ett löst trappsteg - Försiktig nedslipning (avfasning) av trappnosar. Syftet är att sopkärlen i avfallsrummet ska kunna dras upp i rampen utan att dra i trappan. - Spackling sprickor och stora ojämnheter Inkluderar inköp av samtliga material och produkter.

  Göteborg
 • Golvläggning

  Ta bort befintligt golv i kök och hall. Parkett samt underliggande brädgolv med ett par fläckar med cement. Sedan lägga nytt plankgolv. Total area ca 35 kvm

  Malmö
 • Elinstallation

  Koppla in ugn, diskmaskin, spishäll och 2 st eluttag i kök, dra fram ström till lådbelysning och bänkbelysning, eventuellt också till köksfläkt. Dra elledning till badrum för tvättmaskin, allt i en lägenhet i Farsta. Köket levereras i delar vecka 46, planerad tid för elarbetet vecka 49-50.

  Stockholm
 • Elinstallation

  Hej, Vi har ett större elarbete som behöver utföras. Det är el till kök, vilket inkluderar dragning av ett par faser, installation av tre stickkontakter samt anslutningar till spis, kyl/krys, ugn, micro, fläkt och diskmaskin. Efter installationen av elkontakter även själva ikopplingen ett par dagar senare. Elkablar kan dras utvändigt i kabellister till ett modernt elskåp ett par meter från kök. Är detta ett jobb ni skulle kunna utföra? Helst omgående.

  Solna