Register

GRATIS TJÄNST

Installera luftvärmepump i Borås

En värmepump fungerar precis som ett kylskåp fast tvärtom, dvs man omvandlar befintlig energi till värme och varmvatten istället för kylskåpet som omvandlar varm luft till kall med hjälp av en kompressor. Det finns tre olika varianter av luftvärmepumpar. Frånluftsvärmepump som tar värme ur själva ventilationsluften i huset och återvinner värmen som används för uppvärmning av varmvatten. Luft / vatten-värmepump tar istället tillvara på uteluftens värme och värmer även varmvatten. Den här typen av värmepump passar bäst ju varmare man har utomhus. Luft / Luft-värmepump tar också vara på uteluftens värme och sprider den genom en fläktkonvektor via en inomhusdel. Den här typen av luftvärmepump värmer alltså inte varmvattnet men den kan också användas för att kyla inomhusluften vilket kan vara praksiskt på sommaren.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     847 förfrågningar i Mars 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Några utvalda företag

AB Borås RörinstallationerI

Adress: Kråkeredsvägen 109, Borås
Telefon: 033414161

AB Brämhults Värmeteknik

Adress: Kilsundsg 12, Borås
Telefon: 033412680

Bergdalens Rör och Värmeservice AB

Adress: Högbergatan 18, Borås
Telefon: 033298260

Senast inkomna jobb

 • Värmepumpar

  Fylla gas i luft luft pump

  Borås
 • Värmepumpar

  Utöka ELINSTALLATION samt LASTBALANSERA. Godmorgon, igår gick en av 3 16Amp säkringar i huvudskåpet i garaget som sitter under Borås Elnätsmätare öppnas med en triangelnyckel. (Finns på plats).

  Borås
 • Värmepumpar

  Hej, Vi ska bygga tvåplansvilla på 210 kvm i Sparsör (Tränsvägen) med Myresjöhus. De erbjuder att leja in sina samarbetspartners för borrning (90 000kr) och bergvärmepump (135 000kr). Totalt 225 000kr.

  Borås
 • Värmepumpar

  Vill få prisförslag för att eventuellt borra för bergvärme.

  Borås
 • Värmepumpar

  Vill ha ett bra system för det lilla huset. Ca 55 kvm i ett plan, så troligtvis en luft-luftvärmepump?

  Borås
 • Värmepumpar

  Installation av bergvärmepump Villa 104 m2, källare 100 m2 Byggår 1970

  Borås
 • Värmepumpar

  Hej, vi är ett Boråsbaserat bolag som säljer utomhus spabad. VI har ett spabad i Gävle som vi skulle behöva byta vattenvärmare på. Är det något ni kan göra?

  Borås

Kommuninformation

Borås kommun har ca 101000 invånare och balanserar mellan småstad och storstad. Stor nog att rymma ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd. Borås ligger i en folktät region i Västsverige. 1,5 miljoner människor bor inom 10 mils radie. Borås har av tradition varit en betydande industriregion, tidigare med tyngdpunkten inom textil- och konfektionsindustri