Register

GRATIS TJÄNST

Installera luftvärmepump i Lund

En värmepump fungerar precis som ett kylskåp fast tvärtom, dvs man omvandlar befintlig energi till värme och varmvatten istället för kylskåpet som omvandlar varm luft till kall med hjälp av en kompressor. Det finns tre olika varianter av luftvärmepumpar. Frånluftsvärmepump som tar värme ur själva ventilationsluften i huset och återvinner värmen som används för uppvärmning av varmvatten. Luft / vatten-värmepump tar istället tillvara på uteluftens värme och värmer även varmvatten. Den här typen av värmepump passar bäst ju varmare man har utomhus. Luft / Luft-värmepump tar också vara på uteluftens värme och sprider den genom en fläktkonvektor via en inomhusdel. Den här typen av luftvärmepump värmer alltså inte varmvattnet men den kan också användas för att kyla inomhusluften vilket kan vara praksiskt på sommaren.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     1 275 förfrågningar i Maj 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Några utvalda företag

AB Lunds Rörmontering

Adress: Höstbruksvägen 5, Lund
Telefon: 046235170

AB Stjernfeldts VVS

Adress: Box 9153, Malmö
Telefon: 040363400

AB Stjernfeldts VVS

Adress: Tellusgatan 13, Lund
Telefon: 046101300

Senast inkomna jobb

 • Värmepumpar

  Är ett ringande högfrekvent ljud som hörs genom hela huset som verkar komma från varmvattenberedaren i källaren. Vågar inte mixtra med den så hade behövt att någon kommer och får det att sluta låta. Cetetherm står det på själva chassit, alfa laval på temperatur-saken och honeywell på någon grå grej.

  Lund
 • Värmepumpar

  Installera luft luft i garaget har alla delar. Fh 25

  Lund
 • Värmepumpar

  Flytta varmvattenberadare och förbereda för badrumsrenovering

  Lund
 • Värmepumpar

  Vi behöver få hjälp att flytta en luft-luft pump pga renovering. Den är uppsatt nu men behöver flyttas.

  Lund
 • Värmepumpar

  Hej Har en Toshiba luft/luftvärmepump som jag skall byta mot en LG jag köpt. Den skall installeras på exakt samma ställe som den gamla så elkoppling och genomborrning för rör etc är redan gjort. Avstånd mellan ytterdel och innerdel är bara höjdskillnaden+ 100cm i sidled dvs enkel installation.

  Lund
 • Värmepumpar

  1. Nedmontering av befintlig värmepump. Markplan.

  Lund
 • Värmepumpar

  Vi har ett dåligt isolerat friliggande hus från 1926 med 3 inredda våningar á 110 m2 i Lunds innerstad. I huset finns även en 110 m2 kall vind och en 50 m2 källare som värms av frys, tvätt mm. Den bebodda delen värms med en gaspanna från 1996 med en effekt på 45 kW.

  Lund

Kommuninformation

Lund kommun ligger i Skåne och har ca 107300 invånare. Centralorten Lund präglas till stor del av universitetet, som ett internationellt centrum för utbildning, forskning och utveckling. Kommunen har en stor och betydande industri, där den största arbetsgivaren är koncernen Tetra Pak.