Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 618 förfrågningar i December 2020

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita snickare

Snickare
Snickare är ett skrå som till största delen arbetar i trämaterial, även om de också använder sig av andra material vid behov. Snickare är de som utför det mesta arbetet på ett hus och kan vara till hjälp även för den mest inbitne självbyggaren. Chansen att få ett bra arbete utfört ökas rejält med en händig snickare på byggarbetsplatsen. 

När behövs en snickare 
En snickare kan anlitas i alla delar av en byggprocess, men det finns ingen lag som säger att en person måste ha gått en viss utbildning för att få bygga. Däremot finns byggregler och normer som ska följas och en snickare har den kunskap som krävs och det handlaget som krävs. Dessutom har de oftast bra maskiner som gör ett snyggt och snabbt jobb. Därför kan det vara lämpligt att ta in en snickare åtminstone för delar av ett byggprojekt, även om det kliar i fingrarna att få bygga själv. 

Utbildning 
Det finns mängder av utbildningar som gör personer till snickare. Det finns också många duktiga självlärda personer. Snickare har ofta specialkompetenser eller intresseområden men det finns även många snickare som tar på sig de flesta uppdrag. Byggsnickare återfinns ofta i lite större firmor och arbetar i huvudsak med att bygga nytt eller bygga till. Finsnickarna är de som arbetar med de svåraste uppdragen, men också de uppdrag som blir vackrast. Det kan handla om att sätta ihop en specialbeställd möbel, att bygga en trappa med en särskild design, köksluckor och platsbyggda skåp. De har ofta en konstnärlig ådra som kommer till uttryck i finsnickeriet. 

Utbildning
På gymnasiet finns det en treårig bygglinje som många blivande snickare väljer att gå. Det går också att utbilda sig till snickare genom att arbeta som lärling och/eller gå vuxenutbildningar på folkhögskolor och ky-utbildningar med allmän snickarinriktning. Det finns också särskilda utbildningar för blivande finsnickare, även om de oftast arbetar som lärlingar efter sedvanlig snickarutbildning. Många av de utbildade snickarna är medlemmar i en branschorganisationen Sveriges Byggindustrier. 

Att tänka på 
De en snickare anlitas är det klokt att ta referenser, då det inte krävs någon särskild behörighet för att utge sig som en. Det kan vara svårt att få grepp om hur bra en snickare har om inga referenser finns, t ex vid utländsk arbetskraft och liknande. Det betyder i och för sig inte att snickaren är mindre kunnig, men risken ökar. 

Senast inkomna jobb

 • Fönster / Fönsterrenovering

  Upp till nio fönster står omonterade i torr garage, önskar dessa monterade. Demontering och bortkörning av gamla fönster Önskar anbud för fullt färdigmonterade fönster inkluderat allt som går åt av material, resor och arbetskostnader.

  Osby
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Det luktar väldigt äckligt under vasken. Det glappar mellan röret som går ner i avloppet och "förhållaren" som sitter utanpå, vilket kan vara en anledning.

  Lund
 • Snickeri / Montering

  Montering av en chinsstång/pullupbar i en betongvägg.

  Helsingborg
 • Murning / Plattsättning

  Jag behöver hjälp med att mura en ny skorsten då den nuvarande håller på att vittra sönder, byggd 1934/35. Den är ca 18 varv murstenar hög med en sk krona högst upp - det är alltså den synliga delen utanpå taket - murstocken ser ok inne i huset - murstocken fullt synlig på vinden - vad jag kan se. I april/maj ska jag lägga om taket, så att göra jobbet samtidigt vore väl bra, nyttja ställningar etc - taket är högt, 11 m till nocken och brant. Inga problem att möta upp för att titta på jobbet närsom. Huset ligger mitt emellan Munkedal och Hedekas, adress Gunnarsröd 26. //mvh Annika

  Munkedal
 • Elinstallation

  Villa med direktel. Elen fungerar i huset men inte till radiatorerna på övre plan.

  Sollentuna
 • Takarbeten / Hängrännor

  Hej! Vi skulle vilja få en offert på kostnaden för att byta tak på vårt gavelradhus, Stormvägen 233 i Luleå. Vi vill byta: Plåttak (grått standardtak) Reglar Kondensskydd Vindskivor Det är ett ”fattigmanstak” och vi önskar att få det utdraget på gaveln. Husets mått är 7,5 m (längd) x 10,5 m (djup) Det har två ”skorstenar” och en plåtklädd takkupa. På baksidan finns ett ”utstickande” förråd på cirka 1,5 x 1,5 m, som blir en förlängning av taket. På framsidan är väggen delvis indragen. https://www.hitta.se/kartan!~65.61923,22.16898,20z/tileLayer!l=1/tr!i=m9lzaoQm/search!i=1013438870!q=Stormv%C3%A4gen%20233%2C%20Lule%C3%A5!t=single!st=plc!a=65.61919:22.16891!ai=1013438870!aic=65.61919:22.16891?tl=1&zoom=16&center=65.61919,22.168915 1 Vad blir kostnaden för detta arbete? 2 Vad blir kostnaden om man lägger till att dra ut taket över uteplatsen vid den indragna väggen på framsidan? 3 När kan jobbet genomföras? Hälsningar Bo Fjällström 070-273 09 91

  Luleå
 • Snickare

  att laga ett hål i en gipsvägg som är ungefär 40x30 cm stort

  Växjö