Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 277 förfrågningar i April 2022

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita snickare

Snickare
Snickare är ett skrå som till största delen arbetar i trämaterial, även om de också använder sig av andra material vid behov. Snickare är de som utför det mesta arbetet på ett hus och kan vara till hjälp även för den mest inbitne självbyggaren. Chansen att få ett bra arbete utfört ökas rejält med en händig snickare på byggarbetsplatsen. 

När behövs en snickare 
En snickare kan anlitas i alla delar av en byggprocess, men det finns ingen lag som säger att en person måste ha gått en viss utbildning för att få bygga. Däremot finns byggregler och normer som ska följas och en snickare har den kunskap som krävs och det handlaget som krävs. Dessutom har de oftast bra maskiner som gör ett snyggt och snabbt jobb. Därför kan det vara lämpligt att ta in en snickare åtminstone för delar av ett byggprojekt, även om det kliar i fingrarna att få bygga själv. 

Utbildning 
Det finns mängder av utbildningar som gör personer till snickare. Det finns också många duktiga självlärda personer. Snickare har ofta specialkompetenser eller intresseområden men det finns även många snickare som tar på sig de flesta uppdrag. Byggsnickare återfinns ofta i lite större firmor och arbetar i huvudsak med att bygga nytt eller bygga till. Finsnickarna är de som arbetar med de svåraste uppdragen, men också de uppdrag som blir vackrast. Det kan handla om att sätta ihop en specialbeställd möbel, att bygga en trappa med en särskild design, köksluckor och platsbyggda skåp. De har ofta en konstnärlig ådra som kommer till uttryck i finsnickeriet. 

Utbildning
På gymnasiet finns det en treårig bygglinje som många blivande snickare väljer att gå. Det går också att utbilda sig till snickare genom att arbeta som lärling och/eller gå vuxenutbildningar på folkhögskolor och ky-utbildningar med allmän snickarinriktning. Det finns också särskilda utbildningar för blivande finsnickare, även om de oftast arbetar som lärlingar efter sedvanlig snickarutbildning. Många av de utbildade snickarna är medlemmar i en branschorganisationen Sveriges Byggindustrier. 

Att tänka på 
De en snickare anlitas är det klokt att ta referenser, då det inte krävs någon särskild behörighet för att utge sig som en. Det kan vara svårt att få grepp om hur bra en snickare har om inga referenser finns, t ex vid utländsk arbetskraft och liknande. Det betyder i och för sig inte att snickaren är mindre kunnig, men risken ökar. 

Senast inkomna jobb

 • Besiktningsman

  Hej! Önskar offert på överlåtelsebesiktning av villa 155km, 1979, två våningar, i Sommen, Tranås.

  Tranås
 • Tapet / Tapetsera

  Tapetsering av tre rum, ett av dom är väldigt liten yta.

  Laholm
 • Snickeri / Montering

  Byte / renovering av entré trappa utomhus

  Göteborg
 • Betong / Armering

  Vi vill sätta igen en garagenedfart, ta bort nuvarande betongsidor och få hjälp med att gräva bort asfalten. Det som behöver gjutas nytt är nya ”väggar” ner till garageporten och en trappa ner utifrån. Bilder finns.

  Nyköping
 • Plåtarbete / Takplåt

  Behöver lägga ca 150 kvm plåttak på sekelskifteshus i Söråker.

  Timrå
 • Målning / Måleri

  Spackling och målning av trapphus och hall.

  Lund
 • Takarbeten / Hängrännor

  Hängrännor behöver bytas ut på gavelhörn. Faller fel, Skojare var här och skulle rena rännor men började montera ner i ett hörn. Vi avbröt och dom monterade tillbaka men det blev inte bra. Nu rinner det åt fel håll. Försäkringsärende. Skulle gissa på ca 10 m som måste bytas plus hörn. Kanske måste ses först för en bedömning.

  Huddinge