Register

GRATIS TJÄNST

Installera bergvärmepump i Lund

En bergvärmepump hämtar och tar till vara på värme från berggrunden. Detta görs genom att man borrar ett djupt hål i berget och via en kollektorslang överför man värmen till bergvärmepumpen. Värmen i berget kommer av att solens strålar värmer upp marken och därmed lagras solenergin i marken. Lagom till hösten har solen värmt upp marken så mycket att man kan utnyttja borrhålets värme under hela vintern. Och nästa vår börjar allt om igen så det är energikälla som aldrig skall sina om man har dimensionerat sin bergvärmepump rätt. En bergvärmepump ger mycket stor energibesparing men nackdelen är att det är en ganska stor investering. Se till att ta in flera offerter från olika leverantörer både vad det gäller pris på bergvärmepumpen och installatörer.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     847 förfrågningar i Mars 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Några utvalda företag

Takkonsulten AB

Adress: Bjurögatan 48, Malmö
Telefon: 040-29 50 35
Vi är ett expansivt företag som utför alla typer av takarbeten med därtill hörande plåtarbeten. Vi utför även snickerier och ombyggnader.

IKANO Bostaden AB

Adress: Sölvegatan 41, LUND
Telefon: 038359000

Medlem av Sveriges Byggindustrier

Veidekke Sverige AB

Adress: Kalkstensvägen 2, LUND
Telefon: 046199400

Medlem av Sveriges Byggindustrier

Senast inkomna jobb

 • Värmepumpar

  Är ett ringande högfrekvent ljud som hörs genom hela huset som verkar komma från varmvattenberedaren i källaren. Vågar inte mixtra med den så hade behövt att någon kommer och får det att sluta låta. Cetetherm står det på själva chassit, alfa laval på temperatur-saken och honeywell på någon grå grej.

  Lund
 • Värmepumpar

  Installera luft luft i garaget har alla delar. Fh 25

  Lund
 • Värmepumpar

  Flytta varmvattenberadare och förbereda för badrumsrenovering

  Lund
 • Värmepumpar

  Vi behöver få hjälp att flytta en luft-luft pump pga renovering. Den är uppsatt nu men behöver flyttas.

  Lund
 • Värmepumpar

  Hej Har en Toshiba luft/luftvärmepump som jag skall byta mot en LG jag köpt. Den skall installeras på exakt samma ställe som den gamla så elkoppling och genomborrning för rör etc är redan gjort. Avstånd mellan ytterdel och innerdel är bara höjdskillnaden+ 100cm i sidled dvs enkel installation.

  Lund
 • Värmepumpar

  1. Nedmontering av befintlig värmepump. Markplan.

  Lund
 • Värmepumpar

  Vi har ett dåligt isolerat friliggande hus från 1926 med 3 inredda våningar á 110 m2 i Lunds innerstad. I huset finns även en 110 m2 kall vind och en 50 m2 källare som värms av frys, tvätt mm. Den bebodda delen värms med en gaspanna från 1996 med en effekt på 45 kW.

  Lund

Kommuninformation

Lund kommun ligger i Skåne och har ca 107300 invånare. Centralorten Lund präglas till stor del av universitetet, som ett internationellt centrum för utbildning, forskning och utveckling. Kommunen har en stor och betydande industri, där den största arbetsgivaren är koncernen Tetra Pak.