Register

GRATIS TJÄNST

Gör en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     1 059 förfrågningar i April 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita målare / målerifirma

Vad ingår i yrket
Målare är experter på att sätta färg på tillvaron. I deras arbetsuppgifter ingår också att förbereda en vägg eller ett annat underlag för målning för att få bästa möjliga hållbarhet. Ofta är det i underarbetet som det märks att det varit en professionell målare i farten. De vet hur viktigt underarbetet med spackel, slipning och grundfärger är. Det ger ett mer hållbart och framför allt ett vackrare slutresultat. Ytan kan sedan målas på olika sätt med eller utan mönster eller tapetseras. För ett bra och hållbart resultat krävs också bra materialval.

När anlita en målare
Det kan tyckas enkelt att färgsätta en vägg. Men en bredspackling tar enormt stor tid och kan vara svårt att få bra, liksom vid mönstrade tapeter och finsnickerier. Ofta lönar det sig att anlita en målare. Resultatet blir mycket bättre och inte minst sparar det tid då en professionell kan utföra arbetet på en bråkdel av den tid det tar för en amatör. Inte minst tack vare att de har rätt verktyg och kunskaper.

Utbildning
En målare behöver inte vara utbildad för att vara duktig och tvärtom. En utbildad målare behöver inte göra ett bra jobb. Det krävs ingen utbildning i sig för att kallas målare, även om det är en klar fördel. Däremot ger utbildningsbevis ett kvitto på att målaren har de kunskaper som krävs vad gäller färgers olika egenskaper, målartekniker och hur en målning ska ske på bästa fackmannamässiga sätt. De flesta målare utbildar sig på gymnasiet via en treårig utbildning. Det finns även ky- och vuxenutbildningar för blivande målare. Många andra målare har gått lärlingsvägen.

De utbildade målarna är ofta med i branschorganisationen Målaremästarna.

Att tänka på
Begär alltid r eferenser av en målare inför ett uppdrag. Det är viktigt att målarefirman är noggrann och vet hur olika färger ska hanteras och vilka som ska användas var och hur. Det krävs kunskap för att välja rätt färg och för att färgsätta på rätt sätt. Fråga sedan gärna målaren om råd vid val av själva nyansen och färgen. De har ofta blick för färger och vet hur en färg kommer att te sig i olika miljöer.

Externa sajter: Målare.se , Målarestockholm.nu

Senast inkomna jobb

 • Snickare

  Vi vill gärna ha offert på en liten träterrass på ca. 12-15 m2. Det ska vara med 1 steg ner till marken och på alla sidor. Jag kan skicka ett foto på var altanen ska byggas och en bild i stil med vad vi skulle vilja ha. Vh Anette

  Svalöv
 • Golvläggning

  Removal of previous flooring in 4m x 4m room Existing flooring is placed on cross beams with sand as insulation (old school concrete building, power lines are also in the sand under the floor) and the existing flooring is created as elements of both bottom flooring and top flooring in one. Total thickness if existing flooring is 2.5 cm One corner of the room has a cement foundation for a cabinet that was removed, which is ~2cm thick; this area is not covered by existing flooring. I want this replaced with new flooring for the room, same thickness, however with fishbone top-flooring, that is possible to remove if need be, without removing the underlying flooring.

  Malmö
 • Dörr / Ytterdörr / Innerdörr

  Hej, Jag har en äldre toalettdörr som jag vill byta, bredd 62 cm. Nytt handtag med wc-lås. Kanske karmen också. Golv in till toalett är uppbyggt så dörrkarm måste sågas till lite nertill. Vill ha hjälp med inköpen. Samt hänga upp några tavlor och spegel. Jag bor i lägenhet i Fruängen

  Stockholm
 • Golvläggning

  Xa 12 m2 ska läggas björkparket

  Lund
 • Golvläggning

  Köksgolv på ca 4 m² med nuvarande parkettgolv ska tas bort och ersättas med Linoleum Click-golv. Endast arbetet ska göras, ingen bortforsling behövs

  Vellinge
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Golvbrunnar badrum. Duschrum tvättrum

  Stockholm
 • Fasad / Fasadrenovering

  Byta av vindskivor 1 sida, målning av knutbrädor 6 hörn och en farstukvist. Mindre 1 planshus ca 90 kvm.

  Hässleholm