Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 026 förfrågningar i Juni 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita målare / målerifirma

Vad ingår i yrket
Målare är experter på att sätta färg på tillvaron. I deras arbetsuppgifter ingår också att förbereda en vägg eller ett annat underlag för målning för att få bästa möjliga hållbarhet. Ofta är det i underarbetet som det märks att det varit en professionell målare i farten. De vet hur viktigt underarbetet med spackel, slipning och grundfärger är. Det ger ett mer hållbart och framför allt ett vackrare slutresultat. Ytan kan sedan målas på olika sätt med eller utan mönster eller tapetseras. För ett bra och hållbart resultat krävs också bra materialval.

När anlita en målare
Det kan tyckas enkelt att färgsätta en vägg. Men en bredspackling tar enormt stor tid och kan vara svårt att få bra, liksom vid mönstrade tapeter och finsnickerier. Ofta lönar det sig att anlita en målare. Resultatet blir mycket bättre och inte minst sparar det tid då en professionell kan utföra arbetet på en bråkdel av den tid det tar för en amatör. Inte minst tack vare att de har rätt verktyg och kunskaper.

Utbildning
En målare behöver inte vara utbildad för att vara duktig och tvärtom. En utbildad målare behöver inte göra ett bra jobb. Det krävs ingen utbildning i sig för att kallas målare, även om det är en klar fördel. Däremot ger utbildningsbevis ett kvitto på att målaren har de kunskaper som krävs vad gäller färgers olika egenskaper, målartekniker och hur en målning ska ske på bästa fackmannamässiga sätt. De flesta målare utbildar sig på gymnasiet via en treårig utbildning. Det finns även ky- och vuxenutbildningar för blivande målare. Många andra målare har gått lärlingsvägen.

De utbildade målarna är ofta med i branschorganisationen Målaremästarna.

Att tänka på
Begär alltid r eferenser av en målare inför ett uppdrag. Det är viktigt att målarefirman är noggrann och vet hur olika färger ska hanteras och vilka som ska användas var och hur. Det krävs kunskap för att välja rätt färg och för att färgsätta på rätt sätt. Fråga sedan gärna målaren om råd vid val av själva nyansen och färgen. De har ofta blick för färger och vet hur en färg kommer att te sig i olika miljöer.

Externa sajter: Målare.se , Målarestockholm.nu

Senast inkomna jobb

 • Bygga om / Bygga till

  Utbyggnad. Glasveranda med trappa och altan. Hus från 1911. Tidstypiskt.

  Värmdö
 • Snickare

  Byte av fasad . Två väggar. Montera ytterdörr

  Kungälv
 • Snickare

  expandera ett rum cirka 4 kvm och flytta en dörr i perioden 4-11 august. Arvid Tydens alle 24.

  Solna
 • Svetsning & Smide

  Jag behöver en specialgjord stereobänk. Den ska ha ett utseende som är lite i industriell design. Ruffig, men stabil rackare. Jag önskar även få möjlighet att kunna ändra hyllplan efter behov. Svårt att beskriva exakt utseende men kan gå in på djupet med den som vill ta åt sig detta lilla projekt. Den ska vara drygt 1,2 m hög. 70 cm bred och ha ett djup på ca 50cm. Det ska vara järn till både hyllplan och chassi men varje hyllplan ska jag sedan lägga en träplatta i som liksom "läggs in" i hyllplanet som typ i en järnform. Som sagt jädrans svårt att förklara på mail men jag kan beskriva mer i detalj vid ett möte eller samtal på telefon.

  Göteborg
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Bytt kök och behöver hjälp att koppla in diskmaskin, dra avloppet, och kapa vattenrör så man kan få dit kranen. Köket sitter som sagt på plats så det är lite krångligt med avloppet under skåpet.

  Göteborg
 • Snickare

  Vi har ett staket som är nästan färdigt. Vi behöver dock hjälp att slutföra arbetet. Någon som kommer och sågar av toppen på staketet och bygger en grind.

  Västervik
 • Staket / Insynsskydd

  FÖRKLARINGAR Alla mått i mm. Text går före illustration. FÖRESKRIFTER Gjutning av 2 st betongstolpar till befintlig dubbelgrind av smidesjärn. Varje grind är ca 1600 bred och 985 hög. Plintar med mellanliggande plintstöd av rostfri metall grävs ner till frostfritt djup. Mellanliggande plintstöd skall hamna under marknivå och kunna hålla mot grindarnas tyngd. Stolpar 300 x 300, höjd 1200 gjuts av fin betong mot formplywood och armeras och vibreras noga för att undvika luftbubblor. Topp slätas och hörn gradas 10-15 mm. Gångjärnstappar Ø 16 mm av rostfri metall gjuts in. Avstånd och utförande anpassat till de befintliga grindarna och dess gångjärnshål och handtag. Typ av betong, placering av stolpar samt utförande av gjutning och grävning skall ske i samråd med beställare.

  Stockholm