Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 781 förfrågningar i Juni 2020

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita plåtslagare

Plåtslagare
Plåtslagaren står för alla plåtarbeten på ett hus, oavsett om det är inne eller ute. En del arbeten är stora, såsom tak och till och med husstommar. Andra är lite mindre omfattande, till exempel plåten framför kaminen och fönsterbläcken. 

När anlita en plåtslagare
Ett vackert plåttak har sin funktion. Det gäller dock att det läggs på rätt sätt för att vara funktionellt och inte läcka. Till ett hus kommer även beslag, lister, fönsterbläck samt hängrännor och stuprör. Mycket av detta görs numera i masstillverkningsfabriker. Men den som vill ha det lite extra vackert och bra, kan med fördel vända sig till traktens plåtslagare för en beställning eller två. 

Vissa plåtslagare har specialiserat sig på att installera ventilationssystem. De monterar både kanalerna och sätter in fläktar och aggregat. Dessa har ofta någon form av grundläggande elutbildning för att få utföra sitt arbete. Det är också sådana plåtslagare som utför så kallade OVK-undersökningar. Dessa plåtslagare kan också installera kaminer. 

Ännu ett tillfälle att anlita en plåtslagare kan vara om stommen är byggd i tunnplåt. Det är än så länge inte så vanligt, men kommer alltmer. Fördelen med tunnplåten är att röta och fuktproblemen kan minimeras. Då är det plåtslagaren som får stå för hela monteringen. 

Utbildning 
Gymnasieutbildningen byggprogrammet är den raka vägen mot plåtslageriyrket. Därefter gäller lärlingsplats i två och ett halvt år. Det går också att utbilda sig genom lärlingssystem på arbetsplats med sidostudier i de teoretiska ämnena.

Att tänka på 
En plåtslagare behöver vara mycket kunnig inom sitt område, särskilt inom säkerhetsfrågor. Det är också en fördel om plåtslagaren har en konstnärlig ådra och ett sinnelag för former och design. Mindre arbeten utförs i verkstaden hemma och det går att ringa in beställningar. Resultatet är bäst om beskrivningen är så noggrann som möjligt. Vid större arbeten på plats rekommenderas skrivet avtal varmt. 

Senast inkomna jobb

 • Murning / Plattsättning

  Vi vill byta trästaket mot putsad mur längs tomten (ca 45 meter) och 90 cm hög.

  Uppsala
 • Elinstallation

  Vi ska till hösten flytta till ett hus där elen är original från 1974. Det känns ju som att det finns ett behov av att åtgärda detta ganska omgående men med tanke på att det kan blåsa på och bli en dyr historia undrar jag om det går att göra det i flera steg? Så manvtar det mest kritiska vid inflytt för att några månader senare ta itu med finliret? Eller är det ett jobb som behöver göras i ett svep? Går det att gå en prisuppskattning på ett ungefär? Det är 6 rum och kök, 2 våningar och 160kvm.

  Skövde
 • Elinstallation

  El anslutning till altan

  Linköping
 • Murning / Plattsättning

  Jag skulle vilja ersätta befintlig murning intill en vedspis med riktigt rött tegel. Det är ett förvaringsutrymme för ved till vedspisen. Gärna utfört i september. Annars nästa sommar.

  Boden
 • Murning / Plattsättning

  Vi vill renovera skorstenen från en vedeldad kakelugn i ett 1800-tals torp så det går att elda med ved igen.

  Askersund
 • Snickare

  alternativ 1 Byte av 3 sidor av 4 av fasaden på 1.5-planshus, ca 135m² stort. alternativ 2 byta de delar av fasaden som är dåliga samt målning av huset oberoende av alternativ 1 eller 2.

  Karlskrona
 • Grundläggning / Betongplatta

  Gjuta en platta för ett garage på 52m2 10 cm betong och 20 cm isolering. Start mitten av augusti fram till mitten av september.

  Örebro