Register

GRATIS TJÄNST

Gör en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     1 059 förfrågningar i April 2024

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita plåtslagare

Plåtslagare
Plåtslagaren står för alla plåtarbeten på ett hus, oavsett om det är inne eller ute. En del arbeten är stora, såsom tak och till och med husstommar. Andra är lite mindre omfattande, till exempel plåten framför kaminen och fönsterbläcken. 

När anlita en plåtslagare
Ett vackert plåttak har sin funktion. Det gäller dock att det läggs på rätt sätt för att vara funktionellt och inte läcka. Till ett hus kommer även beslag, lister, fönsterbläck samt hängrännor och stuprör. Mycket av detta görs numera i masstillverkningsfabriker. Men den som vill ha det lite extra vackert och bra, kan med fördel vända sig till traktens plåtslagare för en beställning eller två. 

Vissa plåtslagare har specialiserat sig på att installera ventilationssystem. De monterar både kanalerna och sätter in fläktar och aggregat. Dessa har ofta någon form av grundläggande elutbildning för att få utföra sitt arbete. Det är också sådana plåtslagare som utför så kallade OVK-undersökningar. Dessa plåtslagare kan också installera kaminer. 

Ännu ett tillfälle att anlita en plåtslagare kan vara om stommen är byggd i tunnplåt. Det är än så länge inte så vanligt, men kommer alltmer. Fördelen med tunnplåten är att röta och fuktproblemen kan minimeras. Då är det plåtslagaren som får stå för hela monteringen. 

Utbildning 
Gymnasieutbildningen byggprogrammet är den raka vägen mot plåtslageriyrket. Därefter gäller lärlingsplats i två och ett halvt år. Det går också att utbilda sig genom lärlingssystem på arbetsplats med sidostudier i de teoretiska ämnena.

Att tänka på 
En plåtslagare behöver vara mycket kunnig inom sitt område, särskilt inom säkerhetsfrågor. Det är också en fördel om plåtslagaren har en konstnärlig ådra och ett sinnelag för former och design. Mindre arbeten utförs i verkstaden hemma och det går att ringa in beställningar. Resultatet är bäst om beskrivningen är så noggrann som möjligt. Vid större arbeten på plats rekommenderas skrivet avtal varmt. 

Senast inkomna jobb

 • Snickare

  Vi vill gärna ha offert på en liten träterrass på ca. 12-15 m2. Det ska vara med 1 steg ner till marken och på alla sidor. Jag kan skicka ett foto på var altanen ska byggas och en bild i stil med vad vi skulle vilja ha. Vh Anette

  Svalöv
 • Golvläggning

  Removal of previous flooring in 4m x 4m room Existing flooring is placed on cross beams with sand as insulation (old school concrete building, power lines are also in the sand under the floor) and the existing flooring is created as elements of both bottom flooring and top flooring in one. Total thickness if existing flooring is 2.5 cm One corner of the room has a cement foundation for a cabinet that was removed, which is ~2cm thick; this area is not covered by existing flooring. I want this replaced with new flooring for the room, same thickness, however with fishbone top-flooring, that is possible to remove if need be, without removing the underlying flooring.

  Malmö
 • Dörr / Ytterdörr / Innerdörr

  Hej, Jag har en äldre toalettdörr som jag vill byta, bredd 62 cm. Nytt handtag med wc-lås. Kanske karmen också. Golv in till toalett är uppbyggt så dörrkarm måste sågas till lite nertill. Vill ha hjälp med inköpen. Samt hänga upp några tavlor och spegel. Jag bor i lägenhet i Fruängen

  Stockholm
 • Golvläggning

  Xa 12 m2 ska läggas björkparket

  Lund
 • Golvläggning

  Köksgolv på ca 4 m² med nuvarande parkettgolv ska tas bort och ersättas med Linoleum Click-golv. Endast arbetet ska göras, ingen bortforsling behövs

  Vellinge
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Golvbrunnar badrum. Duschrum tvättrum

  Stockholm
 • Fasad / Fasadrenovering

  Byta av vindskivor 1 sida, målning av knutbrädor 6 hörn och en farstukvist. Mindre 1 planshus ca 90 kvm.

  Hässleholm