Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 316 förfrågningar i Mars 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita plåtslagare

Plåtslagare
Plåtslagaren står för alla plåtarbeten på ett hus, oavsett om det är inne eller ute. En del arbeten är stora, såsom tak och till och med husstommar. Andra är lite mindre omfattande, till exempel plåten framför kaminen och fönsterbläcken. 

När anlita en plåtslagare
Ett vackert plåttak har sin funktion. Det gäller dock att det läggs på rätt sätt för att vara funktionellt och inte läcka. Till ett hus kommer även beslag, lister, fönsterbläck samt hängrännor och stuprör. Mycket av detta görs numera i masstillverkningsfabriker. Men den som vill ha det lite extra vackert och bra, kan med fördel vända sig till traktens plåtslagare för en beställning eller två. 

Vissa plåtslagare har specialiserat sig på att installera ventilationssystem. De monterar både kanalerna och sätter in fläktar och aggregat. Dessa har ofta någon form av grundläggande elutbildning för att få utföra sitt arbete. Det är också sådana plåtslagare som utför så kallade OVK-undersökningar. Dessa plåtslagare kan också installera kaminer. 

Ännu ett tillfälle att anlita en plåtslagare kan vara om stommen är byggd i tunnplåt. Det är än så länge inte så vanligt, men kommer alltmer. Fördelen med tunnplåten är att röta och fuktproblemen kan minimeras. Då är det plåtslagaren som får stå för hela monteringen. 

Utbildning 
Gymnasieutbildningen byggprogrammet är den raka vägen mot plåtslageriyrket. Därefter gäller lärlingsplats i två och ett halvt år. Det går också att utbilda sig genom lärlingssystem på arbetsplats med sidostudier i de teoretiska ämnena.

Att tänka på 
En plåtslagare behöver vara mycket kunnig inom sitt område, särskilt inom säkerhetsfrågor. Det är också en fördel om plåtslagaren har en konstnärlig ådra och ett sinnelag för former och design. Mindre arbeten utförs i verkstaden hemma och det går att ringa in beställningar. Resultatet är bäst om beskrivningen är så noggrann som möjligt. Vid större arbeten på plats rekommenderas skrivet avtal varmt. 

Senast inkomna jobb

 • Fasad / Fasadrenovering

  Omfogning av tegelfasad, ca 50m2 på enplans villa.

  Vaxholm
 • Badrumsrenovering

  Ett rum på 4×4 meter.det är ett badrum nu med målade betong väggar.Har all material och badrums möblering köpt. Behöver BARA ett arbete som ska utföras.

  Katrineholm
 • Murning / Plattsättning

  Uteklinkers på befintlig betongplatta i entre under tak. ca: 12kvm

  Linköping
 • Målning / Måleri

  Har ett torp som ligger Rogslösa Hässelby. Behöver kitta om fem st fönster. Samt måla dom. Vill ha prisförslag. Med vänlig hälsning, Linda Mörne

  Vadstena
 • Elinstallation

  Vi bor i Frösunda centralt och ska byta bänkskiva i köket med inbyggd stekhäll . Vi behöver en elektriker som ska installera inbyggd ugn samt stekhäll. Leverans från IKEA den 11 maj så omkring detta datum måste arbetet utföras. Vi förväntar oss rot/rut avdrag

  Solna
 • Snickare

  Bygga tryckimpregnerat däck på befintliga stenplattor om ca 25 kvm samt renovera, ljudisolera, mindre träplank, ca 6 kvm.

  Linköping
 • Rivning

  Rivning av bärande vägg mellan kök och vardagsrum samt färdigställa öppningen. Behöver en byggherre som även kan göra upp en kontrollplan inom 2 veckor, för ansökan om rivningslov till kommunen.

  Lund