Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 622 förfrågningar i Maj 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita plåtslagare

Plåtslagare
Plåtslagaren står för alla plåtarbeten på ett hus, oavsett om det är inne eller ute. En del arbeten är stora, såsom tak och till och med husstommar. Andra är lite mindre omfattande, till exempel plåten framför kaminen och fönsterbläcken. 

När anlita en plåtslagare
Ett vackert plåttak har sin funktion. Det gäller dock att det läggs på rätt sätt för att vara funktionellt och inte läcka. Till ett hus kommer även beslag, lister, fönsterbläck samt hängrännor och stuprör. Mycket av detta görs numera i masstillverkningsfabriker. Men den som vill ha det lite extra vackert och bra, kan med fördel vända sig till traktens plåtslagare för en beställning eller två. 

Vissa plåtslagare har specialiserat sig på att installera ventilationssystem. De monterar både kanalerna och sätter in fläktar och aggregat. Dessa har ofta någon form av grundläggande elutbildning för att få utföra sitt arbete. Det är också sådana plåtslagare som utför så kallade OVK-undersökningar. Dessa plåtslagare kan också installera kaminer. 

Ännu ett tillfälle att anlita en plåtslagare kan vara om stommen är byggd i tunnplåt. Det är än så länge inte så vanligt, men kommer alltmer. Fördelen med tunnplåten är att röta och fuktproblemen kan minimeras. Då är det plåtslagaren som får stå för hela monteringen. 

Utbildning 
Gymnasieutbildningen byggprogrammet är den raka vägen mot plåtslageriyrket. Därefter gäller lärlingsplats i två och ett halvt år. Det går också att utbilda sig genom lärlingssystem på arbetsplats med sidostudier i de teoretiska ämnena.

Att tänka på 
En plåtslagare behöver vara mycket kunnig inom sitt område, särskilt inom säkerhetsfrågor. Det är också en fördel om plåtslagaren har en konstnärlig ådra och ett sinnelag för former och design. Mindre arbeten utförs i verkstaden hemma och det går att ringa in beställningar. Resultatet är bäst om beskrivningen är så noggrann som möjligt. Vid större arbeten på plats rekommenderas skrivet avtal varmt. 

Senast inkomna jobb

 • Trädgård/ Trädgårdsanläggning

  Plattläggning utomhus, ca 7-8 m2. Inklusive hämtning och transport av material och underarbete. Gräsmatta ska ersättas av plattor.

  Eskilstuna
 • Snickare

  Fyra takterrasser i en bostadsrättsförening i Hammarby Sjöstad vars inredning behöver snickras ihop från grunden. Det rör sig om olika typer av möbler men de flesta i trä, uppskattningsvis ca 19 fåtöljer/loungemöbler, 1-2 bord, 1-2 bänkar samt 1-2 pergolas. Vi har ritningar och skisser så gott som klara så det är själva inköpet samt snickrandet av möblerna. Vi tar gärna emot tips också på förbättringar av våra nuvarande ideér. Ser gärna att arbetet går att påbörja så fort som möjligt men kommer att prioritera seriösa snickare med bra referenser framför snabbhet.

  Stockholm
 • Kvalitetsansvarig (KA)

  Nybygge av villa, Stuttering stenhus.

  Sollentuna
 • Snickare

  Byte av bänkskiva och stänkskydd.

  Hylte
 • Elinstallation

  Har köpt en äldre fastighet som behöver en större översyn. Centraler och invändig dragen kulo är av äldre snitt och behöver bytas ut. Inkommande matning vet jag inte om den kan användas, bör kontrolleras. Befintlig oljepannna ska bytas mot värmepump så elförbrukningen kommer att höjas. Tror att det allra mesta behöver bytas ut

  Östersund
 • Snickare

  Outdoor wooden flooring for backyard

  Sollentuna
 • Snickare

  Outdoor wooden flooring for backyard

  Sollentuna