Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 026 förfrågningar i Juli 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita murare och plattsättare

Murare och plattsättare
Muraren och plattsättaren behöver en stor dos yrkesskicklighet och ett gott handlag med sina verktyg för att kunna utföra sitt arbete väl. Med det menas att det krävs en hel del erfarenhet att göra murarens jobb. All murning sker för hand och varje sten behöver komma på rätt plats. Därför kan det vara på sin plats att anlita en om murning eller putsning behövs på huset. 

När behövs muraren 
Muraren kan behövas vid flera tillfällen vid ett husbygge och vid tillbyggnation. Muraren kan mura grunden, skorstenen och sätta puts på fasader, för att nämna de vanligaste exemplen. Putsning och murning är extremt svårt att få hållfast och rakt samt med snygg finnish. Plattsättaren blir ofta högintressant när badrummet ska byggas och golv läggas, då han eller hon är expert på att lägga kakel och klinker. De kan också vara behjälpliga vid sättning av stenplattor inom- som utomhus. 

Utbildning 
Muraren och plattsättaren går ofta byggprogrammet på gymnasiet. Där finns en murar- och en plattsättarinriktning, även om många plattsättare börjar som murare för att sedan inrikta sig på plattsättning istället. Det går även att utbilda sig i yrkesskolor för vuxna. Sedan gäller praktikplats i två och ett halvt år för att få ett yrkesbevis. Båda yrkena kan också läras in genom lärlingsplats. De flesta utbildade murare och plattsättare är medlemmar i Byggkeramikrådet. 

En murare väljer att nischa sig inom ett speciellt område, då det krävs stor yrkesskicklighet för att bli bra. De kan fokusera på putsningsarbeten eller murning med tegel. Det finns också alltfler stuckatörer som hjälper till att bevara byggnadskonst och äldre byggnader. 

Att tänka på
När en murare ska anlitas gäller det att hitta en riktigt yrkesskicklig person. Noggrannhet är ett absolut krav för en murare då en byggnad och en murning inte tål alltför stora misstag. En plattsättare har en fördel om han eller hon har en känsla för färg och form. Det är alltid bra att hitta en hantverkare som kan hjälpa till med råd och tips inom sitt område. Det gäller inte minst då en plattsättare anlitas. 

Plattsättare som ska arbeta i våtutrymmen ska ha våtrumscertifikat, som ska kunna visas upp mot anmodan. Skriv alltid skriftliga avtal med en murare eller plattsättare, precis som vid alla andra hantverksuppdrag. Då undviks missförstånd. 

 

Extern tjänst: Få offert från plattsättare


Senast inkomna jobb

 • Fastighetsskötsel

  Det är stopp i ett avlopp på nedervåningen i anslutning till vår produktion.

  Göteborg
 • Plantera / Nyplantering

  Anläggning av ny gräsmatta (färdiga rullar) ca 200-230m2. Anläggning av plattor 1 rad ca 20m (avskärmning mellan gräs och uteplats plattor finns på plats). Bort forsling av gammal gräsmatta och fyllnadsmassor. Påfyllnad av plant,jord i stenmursrabatt ca 6 m2.

  Göteborg
 • Snickare

  Montera stängselstaket ink. Allt som hör till

  Heby
 • Golvläggning

  Lägga klickgolv Ev lister tröskel

  Lund
 • Mattläggning

  Nytt, litet badrum som behöver fall mot golvbrunn, våtrumsmatta samt våtrumsvägg-matta. Golv: 1,1 x 2,7. Golvbrunn Purus med monteringsram. Väggar: 0,3 (dörr) + 2,7 (handfatsanslutningar, duscharmatur) + 1,1 (toa-anslutningar) + 2,7 X H2,4 Tanken är att gå ner med taket så en väggvåd räcker. Snedtak från 1,1-väggen upp längs de båda 2,7. Dusch mitt i rummet. Toa längst in under snedtak.

  Örebro
 • Elinstallation

  Dra om och byta ut all el i ett gammalt hus, byta elcenttaler och sätta jordfelsbrytare, samt fräsa in kablarna i väggen

  Luleå
 • Snickare

  Sätta upp tre tavlor snyggt på gipsvägg

  Karlstad