Hitta lån som passar ditt projekt till bästa ränta.

Om du behöver låna pengar för ditt byggprojekt hjälper vi dig att hitta ett så fördelaktigt lån som möjligt via lånjämförelsen nedan!

Låna pengar till större renovering

Att finansiera byggprojektet hemma är alltid nödvändigt. Även om man utnyttjar ROT-avdraget fullt ut kommer man inte undan materialkostnader och halva arbetstimmarna som det faktiskt krävs pengar till. En del gör arbeten själva men de flesta har varken tid eller kunskap att ro i land en större ombyggnad. Att bygga om kök och badrum hör till vanliga men även mer kostsamma typer av renoveringar i hemmet, dessa är inte alltid nödvändiga men att bo i ett modernt och trivsamt hem står för många högt i kurs. Ibland krävs också mer akuta och nödvändiga ombyggnader för att till exempel säkerställa husets hållbarhet eller inomhusmiljön. Det kan röra sig om att byta ett dåligt tak eller åtgärda en fukt eller mögelskada.

 

Olika låne-alternativ

Kan man inte lägga pengarna kontant finns lyckligtvis andra alternativ att använda sig utav. Ett av de vanligare är att låna upp bostaden. Vad det innebär är att man utökar ens befintliga bolån där fastigheten eller bostadsrätten redan ligger i pant. Banken kräver dock som oftast att det befintliga lånet plus kostnaden man behöver låna pengar till inte överskridet bostadens marknadsvärde, då har banken ingen trygg säkerhet om du en dag inte skulle klara av att betala dina lån. Marknadsvärdet är det du får betalt om du säljer bostaden. Räkna på och som tips kan du kontakta en mäklare för att höra hur denne tror att marknadsvärdet ökar efter renoveringen. Ta med mäklarens utlåtande till banken.

 

Ett annat alternativ är att ta ett så kallat privatlån, eller blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan att banken får någon säkerhet. Nackdelen är att räntan alltid blir högre än ett bolån och den sätts utifrån hur din övriga ekonomiska situation ser ut. Desto bättre möjlighet du har att betala tillbaka lånet desto mindre risk tar banken och kan därför sätta lägre ränta. Du kan jämföra räntor och kostnader på t.ex pengar.se. Man kan låna upp till 350.000 på ett privatlån.

 

Senast inkomna jobb

 • Rivning

  Behöver hjälp med att riva och forsla bort 4 väggfasta garderober. Alla 4 garderober tillsammans är totalt ca 210 långt, 240 bred, 63 djupa (obs inte per styck, alltså utan totalt alla 4). Klart inom 2 veckor.

  Stockholm
  2018-04-20
  13:46
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Hjalp med Golvvarme i badrum. Ta bort element kopplat till varmepump. Omstallning till golvarme. Ror installation till handfat, dush, bad, toa. Badrums storlek ca 10 kvm. Jobbet behover utforas senare halvan av v.27-30. Telefon nummer fram till 17 Juni ar +1 336 5412833. Adress: Fasanvagen 14.

  Kungsbacka
  2018-04-20
  13:45
 • Byggare

  Montera en vikvägg. Skruva ihop den då den kom omontead

  Örebro
  2018-04-20
  13:30
 • Montera / Bygga ställning

  Jag behöver hjälp med att få en ställning levererad och upp och nermonterad på tvåplans gavelradhus i Åkersberga.

  Täby
  2018-04-20
  13:08
 • Plåtarbete / Takplåt

  Borttagning av uselt snörasskydd som håller på att rasa ner pga snötyngden. Behöver hjälp med att ta bort det gamla om det inte rasar ner helt och sen sätta upp ett nytt rejälare snörasskydd. Plåttak, bara några meter men högt på tvåvåningshus.

  Piteå
  2018-04-20
  12:59
 • Byggare

  Byta fönster i markplan 5st fönster +ytterdörr

  Strängnäs
  2018-04-20
  12:55
 • Plåtarbete / Takplåt

  jag vill att taket blir rent från mossa och att trasiga tegelpannor blir utbytta

  Örebro
  2018-04-20
  12:46
VILLKOR
Att göra en offertförfrågan på Hantverkare.se är kostnadsfritt.
Den som gör en offertförfrågan godkänner att vår samarbetspartner Dorunner skickar kontaktuppgifterna till företag som är anslutna till Dorunner och som matchar förfrågan.
Den som gör en förfrågan på Dorunner/Hantverkare.se är inte bunden att anlita ett företag.
Det är dock inte tillåtet att göra oseriösa eller påhittade förfrågningar, ett reellt behov av hjälp måste finnas.
Det är heller inte tillåtet att förtala någon person eller företag eller skriva olagliga och oetiska saker i en förfrågan.
Det finns inga garantier för antalet svar som genereras av en förfrågan.
Dorunner/Hantverkare.se garanterar inte relevansen i de svar som kommer utan matchar endast förfrågningar med företag baserade på val av kategorier och regioner.

Stäng detta fönster