Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 247 förfrågningar i November 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Låna pengar till större renovering

Att finansiera byggprojektet hemma är alltid nödvändigt. Även om man utnyttjar ROT-avdraget fullt ut kommer man inte undan materialkostnader och halva arbetstimmarna som det faktiskt krävs pengar till. En del gör arbeten själva men de flesta har varken tid eller kunskap att ro i land en större ombyggnad. Att bygga om kök och badrum hör till vanliga men även mer kostsamma typer av renoveringar i hemmet, dessa är inte alltid nödvändiga men att bo i ett modernt och trivsamt hem står för många högt i kurs. Ibland krävs också mer akuta och nödvändiga ombyggnader för att till exempel säkerställa husets hållbarhet eller inomhusmiljön. Det kan röra sig om att byta ett dåligt tak eller åtgärda en fukt eller mögelskada.

 

Olika låne-alternativ

Kan man inte lägga pengarna kontant finns lyckligtvis andra alternativ att använda sig utav. Ett av de vanligare är att låna upp bostaden. Vad det innebär är att man utökar ens befintliga bolån där fastigheten eller bostadsrätten redan ligger i pant. Banken kräver dock som oftast att det befintliga lånet plus kostnaden man behöver låna pengar till inte överskridet bostadens marknadsvärde, då har banken ingen trygg säkerhet om du en dag inte skulle klara av att betala dina lån. Marknadsvärdet är det du får betalt om du säljer bostaden. Räkna på och som tips kan du kontakta en mäklare för att höra hur denne tror att marknadsvärdet ökar efter renoveringen. Ta med mäklarens utlåtande till banken.

 

Ett annat alternativ är att ta ett så kallat privatlån, eller blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan att banken får någon säkerhet. Nackdelen är att räntan alltid blir högre än ett bolån och den sätts utifrån hur din övriga ekonomiska situation ser ut. Desto bättre möjlighet du har att betala tillbaka lånet desto mindre risk tar banken och kan därför sätta lägre ränta. Du kan jämföra räntor och kostnader på t.ex pengar.se. Man kan låna upp till 350.000 på ett privatlån.

 

Senast inkomna jobb

 • Elinstallation

  Behöver koppla in min tvättmaskin, tror eluttaget behövs byta.

  Västerås
 • Elinstallation

  Behöver koppla in en tvättmaskin, eluttaget är gammalt

  Västerås
 • Plantera / Nyplantering

  Jag vill ha en häck planterad, runt 70 meter. Jag vet inte riktigt vilken sort jag vill ha, den borde bli runt 1,5 meter hög och inte så bred.

  Tjörn
 • Snickeri / Montering

  Hej! Jag behöver hjälp med montering av dubbel skjutdörr, mellan sovrum och vardagsrum.

  Stockholm
 • Golvläggning

  Lägga ett klickgolv på drygt 18 m2,allt material finns i bostaden.

  Nässjö
 • Kamin & Skorsten

  Installation av ny rökkanal med tillhörande braskamin. Uppskattningsvis 4-6 meter. Håltagning är gjord och trumma där röret kan gå finns redan då det stod en kamin på samma ställe tidigare. Skorstenshuv finns också. Endast installation av kamin och rör, tätning.

  Stockholm
 • Dörr / Ytterdörr / Innerdörr

  Renovera Altandörrar från 2004. Gangjärn och ramen.

  Malmö