Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     9 841 förfrågningar i December 2019

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Låna pengar till större renovering

Att finansiera byggprojektet hemma är alltid nödvändigt. Även om man utnyttjar ROT-avdraget fullt ut kommer man inte undan materialkostnader och halva arbetstimmarna som det faktiskt krävs pengar till. En del gör arbeten själva men de flesta har varken tid eller kunskap att ro i land en större ombyggnad. Att bygga om kök och badrum hör till vanliga men även mer kostsamma typer av renoveringar i hemmet, dessa är inte alltid nödvändiga men att bo i ett modernt och trivsamt hem står för många högt i kurs. Ibland krävs också mer akuta och nödvändiga ombyggnader för att till exempel säkerställa husets hållbarhet eller inomhusmiljön. Det kan röra sig om att byta ett dåligt tak eller åtgärda en fukt eller mögelskada.

 

Olika låne-alternativ

Kan man inte lägga pengarna kontant finns lyckligtvis andra alternativ att använda sig utav. Ett av de vanligare är att låna upp bostaden. Vad det innebär är att man utökar ens befintliga bolån där fastigheten eller bostadsrätten redan ligger i pant. Banken kräver dock som oftast att det befintliga lånet plus kostnaden man behöver låna pengar till inte överskridet bostadens marknadsvärde, då har banken ingen trygg säkerhet om du en dag inte skulle klara av att betala dina lån. Marknadsvärdet är det du får betalt om du säljer bostaden. Räkna på och som tips kan du kontakta en mäklare för att höra hur denne tror att marknadsvärdet ökar efter renoveringen. Ta med mäklarens utlåtande till banken.

 

Ett annat alternativ är att ta ett så kallat privatlån, eller blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan att banken får någon säkerhet. Nackdelen är att räntan alltid blir högre än ett bolån och den sätts utifrån hur din övriga ekonomiska situation ser ut. Desto bättre möjlighet du har att betala tillbaka lånet desto mindre risk tar banken och kan därför sätta lägre ränta. Du kan jämföra räntor och kostnader på t.ex pengar.se. Man kan låna upp till 350.000 på ett privatlån.

 

Senast inkomna jobb

 • Snickare

  Sätta upp ett plank som blåst sönder, ca 3 m.

  Kungsbacka
 • Altaner

  Nytt trädäck på mark/plattor. Markarbetet är till stor del redan gjort. ca 38m2. Ska vara trallvirke/reglar av impregnerat trä och bra kvalitet med dimension 28x120 eller 28x145 och reglar med dimension 95x45 (eller något grövre om det behövs).

  Örebro
 • Svetsning & Smide

  Jag håller på att renovera en gammal resegrammofon från 1930-talet. I denna finns en burk stor som en sillburk med en fjäder i. Denna fjäder har jag tagit ut, jag skulle behöva hjälp att få denna på plats i burken igen och även svetsa fast den i mittenpinnen som sticker upp.

  Malmö
 • Fasad / Fasadrenovering

  Vid stormby den 2 april lossnade en del av husets fasadtegel. Längst upp mot taknock under takåsen, ca 10 meter från markytan. En triangelformad yta av tegelstenar lossnade och krossades mot marken. Uppskattningsvis är ytan i storlek av en kvadratmeter. Tegelstenarna går ej att återanvända. Teglet är vitt. Osäker på hur väl resten av panelen sitter nu efter skadan. Skadan kommer anmälas till försäkringsbolaget Folksam.

  Motala
 • Renovera hus

  Installation av FTX-system i radhus, funkisstil. 2 våningar samt källare.

  Malmö
 • Elinstallation

  Vi söker kontakt till en person som kan flytta den elektriska installationen från ett gammalt skjul till ett nyare skjul. Kabeln måste grävas ner ungefär 10-15 meter (se bild). Det ska finns elektrisk växeltavla etc.

  Höör
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Isolere og skifte ut gamle rør og kraner i krypkjeller (160 cm høy). Oppgradere VVs- på hytta så den kan benyttes om vinteren.

  Strömstad