Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 236 förfrågningar i September 2020

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita glasmästare

Glasmästare
Glasmästaren utövar ett traditionellt hantverk med stor precision och många avgörande moment. Ett felskär kan innebära att en hel glasvägg får göras om. Numera används både nya och gamla tekniker bredvid varandra inom yrket och många gånger måste en hobbybyggare ta en glasmästare till hjälp för att få ett glasarbete utfört. 

Varför anlita en glasmästare
En person som bygger nytt och bara tar förproducerade fönster och dörrar behöver inte anlita någon glasmästare. Däremot möter de flesta glasmästaren när ett glas går sönder. Men vid många andra tillfällen vid husbyggnationer, då designen ska vara måttanpassad, behövs glasmästaren för att ordna rätt glas och sätta upp glaset ordentligt. 

Vad gör glasmästaren 
De flesta glasmästare arbetar på små företag eller arbetar som ensamföretagare. De kommer ofta ut och byter ut glas och fönster som är trasiga. De kan också ordna särskilda glas efter beställning. Ibland blir glasmästarnas arbete ganska stort. Det kan handla om att bygga hela väggar eller tak i glas. 

Utbildning 
Blivande glasmästare väljer oftast byggprogrammet under gymnasiet. Där går det sedan att välja glasinriktning. Många väljer också att gå som lärlingar hos äldre mästare och lär sig på den vägen det fina hantverket att arbeta med glas. Glas är inte bara beskärning, utan även infästning och bred kunskap om olika egenskaper som glas har. Yrkesutövande glasmästare är ofta med i Glasbranschföreningen, skråets egen intresseorganisation.

Att tänka på 
När en glasmästare ska anlitas är det gott att ta rekommendationer och se annat arbete som glasmästaren har utfört. Det gäller inte minst om arbetet är krävande och stort. Vid kontakt och beställningar av glasarbeten kan det vara mycket bra att mäta önskad glasyta noggrant och veta vilken typ av glas som önskas. Det ger en bättre bild över arbetets art och gör det lättare för glasmästaren att räkna på jobbet. Om det råder osäkerhet om hur den ska mätas går det att fråga glasmästaren om råd. 

Senast inkomna jobb

 • Målning / Måleri

  tapetsera 10m2 tak plus vägg i sovrum. 10m2 sovrum x 3. Alltså fyra olika rum som ska tapetseras.

  Lund
 • Tapet / Tapetsera

  tapetsera 10m2 tak plus vägg i sovrum. 10m2 sovrum x 3. Alltså fyra olika rum som ska tapetseras.

  malare
 • Golvslipning

  Golvslipning + lackning av hela vardagsrum. Ugf 40-50m2.

  Göteborg
 • Snickare

  Ett skrivbord i mörk ek med måtten 140Bx60Dx70H (cm) samt ett skåp undertill med 30 cm i bredd.

  Sollentuna
 • VVS-arbeten / Rördragning

  vi behöver installera ett handfat i rostfritt stål med vattenberedare.

  Västerås
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Läckande "inloppsrör/inloppsventil" för toalett. Vatten sprutar rakt upp från den vid spolning vilket leder till att vatten rinner ut på golvet. Innanmätet i toaletten känns som gamla delar, troligen behöver mycket av detta bytas ut helt. Saknar kunskap för att beskriva ärendet närmare eller veta var jag börjar för att reparera/byta ut dessa delar själv men är en "Gustavsberg" toalett om det är information som hjälper något.

  Västerås
 • Elinstallation

  Vill få installerat nytt lamputtag i taket och tillhörande strömbrytare på väggen, gärna dimmer.

  Stockholm

Mer information om