Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 093 förfrågningar i Februari 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita glasmästare

Glasmästare
Glasmästaren utövar ett traditionellt hantverk med stor precision och många avgörande moment. Ett felskär kan innebära att en hel glasvägg får göras om. Numera används både nya och gamla tekniker bredvid varandra inom yrket och många gånger måste en hobbybyggare ta en glasmästare till hjälp för att få ett glasarbete utfört. 

Varför anlita en glasmästare
En person som bygger nytt och bara tar förproducerade fönster och dörrar behöver inte anlita någon glasmästare. Däremot möter de flesta glasmästaren när ett glas går sönder. Men vid många andra tillfällen vid husbyggnationer, då designen ska vara måttanpassad, behövs glasmästaren för att ordna rätt glas och sätta upp glaset ordentligt. 

Vad gör glasmästaren 
De flesta glasmästare arbetar på små företag eller arbetar som ensamföretagare. De kommer ofta ut och byter ut glas och fönster som är trasiga. De kan också ordna särskilda glas efter beställning. Ibland blir glasmästarnas arbete ganska stort. Det kan handla om att bygga hela väggar eller tak i glas. 

Utbildning 
Blivande glasmästare väljer oftast byggprogrammet under gymnasiet. Där går det sedan att välja glasinriktning. Många väljer också att gå som lärlingar hos äldre mästare och lär sig på den vägen det fina hantverket att arbeta med glas. Glas är inte bara beskärning, utan även infästning och bred kunskap om olika egenskaper som glas har. Yrkesutövande glasmästare är ofta med i Glasbranschföreningen, skråets egen intresseorganisation.

Att tänka på 
När en glasmästare ska anlitas är det gott att ta rekommendationer och se annat arbete som glasmästaren har utfört. Det gäller inte minst om arbetet är krävande och stort. Vid kontakt och beställningar av glasarbeten kan det vara mycket bra att mäta önskad glasyta noggrant och veta vilken typ av glas som önskas. Det ger en bättre bild över arbetets art och gör det lättare för glasmästaren att räkna på jobbet. Om det råder osäkerhet om hur den ska mätas går det att fråga glasmästaren om råd. 

Senast inkomna jobb

 • Badrumsrenovering

  Hej, behöver sätta klinkers i källare i ett hörn för dusch utrymme. Släta väggar och ca 5 m2 Mvh Anes

  Kalmar
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Hej Jag behöver hjälp från rörläggaren Finns lite jobb

  Ängelholm
 • Snickare

  Nuvarande trädäck (på ca 20m2) som ligger i anslutning till huset är i dåligt skick och skulle behöva ersättas av ett nytt.

  Linköping
 • Innervägg

  Hej! (OBS: Arbetet ska utföras i Burlövs kommun, kunde inte fylla i detta nedan i formuläret) Vi ska den 16 april flytta in i en villa där vi önskar att få innerväggar rivna/byggda. På ovanvåningen finns det ett sovrum med en dörr vidare till en barnkammare – vi avser att göra om dessa rum till två lika stora sovrum med vars en dörr till hallen. Det finns två dörrar idag på de väggar som ska rivas. Vi vill ha väggarna som separerar de två rummen rivna samt den vägg som vätter mot hallen där dörrarna ska sitta. Sen vill vi ha väggar uppsatta som separerar de två rummen. Vi vill ha de två dörrarna ditsatta på rätt ställe. Vi kan själva måla väggarna, men övrigt får ni gärna ordna med. Vi vill gärna att ni ombesörjer att en elektriker tar bort den el som finns i de väggar som tas bort samt att det sätts dit nytt (eluttag) på de väggar som sätts upp. Vi har inga exakta mått på väggen, men det är totalt cirka 5 meter vägg, vanlig takhöjd.

  Malmö
 • Snickare

  Önskar bygga ut vår befintliga altan med ca 50 kvm.

  Västerås
 • Fasad / Fasadrenovering

  Puts på tegelhus, tegelhus som ev ska ha puts

  Ronneby
 • Dränering

  Vi behöver hjälp att dränera en del av vår husgrund. den är lättillgänglig och det rör sig om ca 10 löpmeter.

  Kävlinge

Mer information om