Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     2 823 förfrågningar i September 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita glasmästare

Glasmästare
Glasmästaren utövar ett traditionellt hantverk med stor precision och många avgörande moment. Ett felskär kan innebära att en hel glasvägg får göras om. Numera används både nya och gamla tekniker bredvid varandra inom yrket och många gånger måste en hobbybyggare ta en glasmästare till hjälp för att få ett glasarbete utfört. 

Varför anlita en glasmästare
En person som bygger nytt och bara tar förproducerade fönster och dörrar behöver inte anlita någon glasmästare. Däremot möter de flesta glasmästaren när ett glas går sönder. Men vid många andra tillfällen vid husbyggnationer, då designen ska vara måttanpassad, behövs glasmästaren för att ordna rätt glas och sätta upp glaset ordentligt. 

Vad gör glasmästaren 
De flesta glasmästare arbetar på små företag eller arbetar som ensamföretagare. De kommer ofta ut och byter ut glas och fönster som är trasiga. De kan också ordna särskilda glas efter beställning. Ibland blir glasmästarnas arbete ganska stort. Det kan handla om att bygga hela väggar eller tak i glas. 

Utbildning 
Blivande glasmästare väljer oftast byggprogrammet under gymnasiet. Där går det sedan att välja glasinriktning. Många väljer också att gå som lärlingar hos äldre mästare och lär sig på den vägen det fina hantverket att arbeta med glas. Glas är inte bara beskärning, utan även infästning och bred kunskap om olika egenskaper som glas har. Yrkesutövande glasmästare är ofta med i Glasbranschföreningen, skråets egen intresseorganisation.

Att tänka på 
När en glasmästare ska anlitas är det gott att ta rekommendationer och se annat arbete som glasmästaren har utfört. Det gäller inte minst om arbetet är krävande och stort. Vid kontakt och beställningar av glasarbeten kan det vara mycket bra att mäta önskad glasyta noggrant och veta vilken typ av glas som önskas. Det ger en bättre bild över arbetets art och gör det lättare för glasmästaren att räkna på jobbet. Om det råder osäkerhet om hur den ska mätas går det att fråga glasmästaren om råd. 

Senast inkomna jobb

 • Snickare

  Ta bort bankskiva och diskbank I kok

  Stockholm
 • Kamin & Skorsten

  Skorsten högst upp trasig.

  Svenljunga
 • Köksrenovering

  Renovering av kök. Montering, installation av nya luckor och skåp från Ikea, såga till bänkskiva utifrån mått, stänkpanel, planmontera diskho, sätta spottar.

  Malmö
 • Stensättning / Marksten

  1. Läggning av totalt ca 15 kvm begagnad svensk smågatsten fördelat på 6 ytor vid bostadsentréer där det idag är gräsmatta. 2. Nedgjutning av 5 st cykelpollare i stenläggning, fabrikat Chess från Hammarby bruk 3. Läggning ca 20 lpm kantsten i granit som ramar in stenläggning och gränsar av bärlager mot jordbädd i framtida rabatt. 4. Reparationsarbeten på källartrappa av betong: - Fixering av ett löst trappsteg - Försiktig nedslipning (avfasning) av trappnosar. Syftet är att sopkärlen i avfallsrummet ska kunna dras upp i rampen utan att dra i trappan. - Spackling sprickor och stora ojämnheter Inkluderar inköp av samtliga material och produkter.

  Göteborg
 • Golvläggning

  Ta bort befintligt golv i kök och hall. Parkett samt underliggande brädgolv med ett par fläckar med cement. Sedan lägga nytt plankgolv. Total area ca 35 kvm

  Malmö
 • Elinstallation

  Koppla in ugn, diskmaskin, spishäll och 2 st eluttag i kök, dra fram ström till lådbelysning och bänkbelysning, eventuellt också till köksfläkt. Dra elledning till badrum för tvättmaskin, allt i en lägenhet i Farsta. Köket levereras i delar vecka 46, planerad tid för elarbetet vecka 49-50.

  Stockholm
 • Elinstallation

  Hej, Vi har ett större elarbete som behöver utföras. Det är el till kök, vilket inkluderar dragning av ett par faser, installation av tre stickkontakter samt anslutningar till spis, kyl/krys, ugn, micro, fläkt och diskmaskin. Efter installationen av elkontakter även själva ikopplingen ett par dagar senare. Elkablar kan dras utvändigt i kabellister till ett modernt elskåp ett par meter från kök. Är detta ett jobb ni skulle kunna utföra? Helst omgående.

  Solna

Mer information om