Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Sökresultat

  Eller välj i lista
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 026 förfrågningar i Juni 2021

Någon i Göteborg la in en offertförfrågan för 5 min sedan

I April har Hantverkarna mycket att göra. Lägg in ditt uppdrag i tid

Du och 8 andra på sajten letar efter proffshjälp just nu

Anlita glasmästare

Glasmästare
Glasmästaren utövar ett traditionellt hantverk med stor precision och många avgörande moment. Ett felskär kan innebära att en hel glasvägg får göras om. Numera används både nya och gamla tekniker bredvid varandra inom yrket och många gånger måste en hobbybyggare ta en glasmästare till hjälp för att få ett glasarbete utfört. 

Varför anlita en glasmästare
En person som bygger nytt och bara tar förproducerade fönster och dörrar behöver inte anlita någon glasmästare. Däremot möter de flesta glasmästaren när ett glas går sönder. Men vid många andra tillfällen vid husbyggnationer, då designen ska vara måttanpassad, behövs glasmästaren för att ordna rätt glas och sätta upp glaset ordentligt. 

Vad gör glasmästaren 
De flesta glasmästare arbetar på små företag eller arbetar som ensamföretagare. De kommer ofta ut och byter ut glas och fönster som är trasiga. De kan också ordna särskilda glas efter beställning. Ibland blir glasmästarnas arbete ganska stort. Det kan handla om att bygga hela väggar eller tak i glas. 

Utbildning 
Blivande glasmästare väljer oftast byggprogrammet under gymnasiet. Där går det sedan att välja glasinriktning. Många väljer också att gå som lärlingar hos äldre mästare och lär sig på den vägen det fina hantverket att arbeta med glas. Glas är inte bara beskärning, utan även infästning och bred kunskap om olika egenskaper som glas har. Yrkesutövande glasmästare är ofta med i Glasbranschföreningen, skråets egen intresseorganisation.

Att tänka på 
När en glasmästare ska anlitas är det gott att ta rekommendationer och se annat arbete som glasmästaren har utfört. Det gäller inte minst om arbetet är krävande och stort. Vid kontakt och beställningar av glasarbeten kan det vara mycket bra att mäta önskad glasyta noggrant och veta vilken typ av glas som önskas. Det ger en bättre bild över arbetets art och gör det lättare för glasmästaren att räkna på jobbet. Om det råder osäkerhet om hur den ska mätas går det att fråga glasmästaren om råd. 

Senast inkomna jobb

 • Bygga om / Bygga till

  Utbyggnad. Glasveranda med trappa och altan. Hus från 1911. Tidstypiskt.

  Värmdö
 • Snickare

  Byte av fasad . Två väggar. Montera ytterdörr

  Kungälv
 • Snickare

  expandera ett rum cirka 4 kvm och flytta en dörr i perioden 4-11 august. Arvid Tydens alle 24.

  Solna
 • Svetsning & Smide

  Jag behöver en specialgjord stereobänk. Den ska ha ett utseende som är lite i industriell design. Ruffig, men stabil rackare. Jag önskar även få möjlighet att kunna ändra hyllplan efter behov. Svårt att beskriva exakt utseende men kan gå in på djupet med den som vill ta åt sig detta lilla projekt. Den ska vara drygt 1,2 m hög. 70 cm bred och ha ett djup på ca 50cm. Det ska vara järn till både hyllplan och chassi men varje hyllplan ska jag sedan lägga en träplatta i som liksom "läggs in" i hyllplanet som typ i en järnform. Som sagt jädrans svårt att förklara på mail men jag kan beskriva mer i detalj vid ett möte eller samtal på telefon.

  Göteborg
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Bytt kök och behöver hjälp att koppla in diskmaskin, dra avloppet, och kapa vattenrör så man kan få dit kranen. Köket sitter som sagt på plats så det är lite krångligt med avloppet under skåpet.

  Göteborg
 • Snickare

  Vi har ett staket som är nästan färdigt. Vi behöver dock hjälp att slutföra arbetet. Någon som kommer och sågar av toppen på staketet och bygger en grind.

  Västervik
 • Staket / Insynsskydd

  FÖRKLARINGAR Alla mått i mm. Text går före illustration. FÖRESKRIFTER Gjutning av 2 st betongstolpar till befintlig dubbelgrind av smidesjärn. Varje grind är ca 1600 bred och 985 hög. Plintar med mellanliggande plintstöd av rostfri metall grävs ner till frostfritt djup. Mellanliggande plintstöd skall hamna under marknivå och kunna hålla mot grindarnas tyngd. Stolpar 300 x 300, höjd 1200 gjuts av fin betong mot formplywood och armeras och vibreras noga för att undvika luftbubblor. Topp slätas och hörn gradas 10-15 mm. Gångjärnstappar Ø 16 mm av rostfri metall gjuts in. Avstånd och utförande anpassat till de befintliga grindarna och dess gångjärnshål och handtag. Typ av betong, placering av stolpar samt utförande av gjutning och grävning skall ske i samråd med beställare.

  Stockholm

Mer information om