Gör en offertförfrågan
Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala hantverkare som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.
Vi har förmedlat cirka
7
4
4
0
uppdragsförslag den senaste månaden.
Ange ditt postnummer - Beskriv vad du vill ha hjälp med - Jämför och välj hantverkare
Börja här
Ange ditt postnummer
och få gratis offerter från hantverkare

Anlita rörmokare / rörläggare

Rörmokare
En felaktigt dragen ledning kan ställa till med stora problem på ett hus. Därför är det ofta klokt att dra in en rörmokare att sköta vatten- och avloppsledningar. De är experter inom sitt område, och tar ansvar för sitt arbete. 

Vad gör rörmokaren 
En rörmokare, rörläggare eller VVS-montör som det också heter, arbetar med att dra vatten- och avloppsledningar i och till hus. De arbetar även med installationer som leder till vatten- och/eller avloppsledningarna. Det kan gälla allt från kranar till anslutningar för värmepumpar och vattenburna värmesystem. Yrkesutbildade rörmokare är även duktiga på kylsystem i olika former. 

När behövs en rörmokare 
Det krävs en hel del kunskap för att dra rör och ledningar utan läckage. Feldragna ledningar kan dessutom sluta i katastrof. Dessutom kan försäkringsbolaget krångla om det inte går att visa upp att arbetet är fackmannamässigt gjort vid ett läckage. I längden är det därför billigare att anlita en rörmokare på en gång. 

Utbildning 
För att få behörighet som rörmokare krävs utbildning. Det finns både gymnasieutbildningar och ky-utbildningar som ger behörighet. Officiellt heter utbildningen på gymnasiet energiprogrammet och utbildningen gäller VVS-montörer. Därefter krävs minst 850 timmars praktik för full behörighet. Praktiken ska ske i olika omgångar och det tar två år till totalt sett för att få yrkesexamen. Det finns även de som får sitt yrkesbevis genom att gå som lärlingar. Det tar fem år i anspråk och inbegriper 16 veckors teoretisk utbildning. Många utbildade VVS-montörer är anslutna i VVS Installatörerna, en organisation som också certifierar rörmokare. Certifierade rörmokare måste ha minst 8 500 timmars lärlingstid i ryggen. 

Att tänka på 
Det råder brist på rörmokare i hela landet vilket gör att det kan vara svårt att få tag på en lämplig fackman inom en rimlig tid. Det gäller därför att vara ute i god tid och vara beredd att behöva vända sig till flera företag för att få napp. Var noga med att skriva avtal inför ett uppdrag och förbereda inför arbetet noga. Bra ritningar och en visning i huset ger ett bättre estimat om vilket arbete som verkligen krävs. Det ger också bättre offert från rörmokaren. 

Senast inkomna jobb

 • Rivning

  Behöver hjälp med att riva och forsla bort 4 väggfasta garderober. Alla 4 garderober tillsammans är totalt ca 210 långt, 240 bred, 63 djupa (obs inte per styck, alltså utan totalt alla 4). Klart inom 2 veckor.

  Stockholm
  2018-04-20
  13:46
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Hjalp med Golvvarme i badrum. Ta bort element kopplat till varmepump. Omstallning till golvarme. Ror installation till handfat, dush, bad, toa. Badrums storlek ca 10 kvm. Jobbet behover utforas senare halvan av v.27-30. Telefon nummer fram till 17 Juni ar +1 336 5412833. Adress: Fasanvagen 14.

  Kungsbacka
  2018-04-20
  13:45
 • Byggare

  Montera en vikvägg. Skruva ihop den då den kom omontead

  Örebro
  2018-04-20
  13:30
 • Montera / Bygga ställning

  Jag behöver hjälp med att få en ställning levererad och upp och nermonterad på tvåplans gavelradhus i Åkersberga.

  Täby
  2018-04-20
  13:08
 • Plåtarbete / Takplåt

  Borttagning av uselt snörasskydd som håller på att rasa ner pga snötyngden. Behöver hjälp med att ta bort det gamla om det inte rasar ner helt och sen sätta upp ett nytt rejälare snörasskydd. Plåttak, bara några meter men högt på tvåvåningshus.

  Piteå
  2018-04-20
  12:59
 • Byggare

  Byta fönster i markplan 5st fönster +ytterdörr

  Strängnäs
  2018-04-20
  12:55
 • Plåtarbete / Takplåt

  jag vill att taket blir rent från mossa och att trasiga tegelpannor blir utbytta

  Örebro
  2018-04-20
  12:46
VILLKOR
Att göra en offertförfrågan på Hantverkare.se är kostnadsfritt.
Den som gör en offertförfrågan godkänner att vår samarbetspartner Dorunner skickar kontaktuppgifterna till företag som är anslutna till Dorunner och som matchar förfrågan.
Den som gör en förfrågan på Dorunner/Hantverkare.se är inte bunden att anlita ett företag.
Det är dock inte tillåtet att göra oseriösa eller påhittade förfrågningar, ett reellt behov av hjälp måste finnas.
Det är heller inte tillåtet att förtala någon person eller företag eller skriva olagliga och oetiska saker i en förfrågan.
Det finns inga garantier för antalet svar som genereras av en förfrågan.
Dorunner/Hantverkare.se garanterar inte relevansen i de svar som kommer utan matchar endast förfrågningar med företag baserade på val av kategorier och regioner.

Stäng detta fönster