Hitta lån som passar ditt projekt till bästa ränta.

Om du behöver låna pengar för ditt byggprojekt hjälper vi dig att hitta ett så fördelaktigt lån som möjligt via lånjämförelsen nedan!

Låna pengar till större renovering

Att finansiera byggprojektet hemma är alltid nödvändigt. Även om man utnyttjar ROT-avdraget fullt ut kommer man inte undan materialkostnader och halva arbetstimmarna som det faktiskt krävs pengar till. En del gör arbeten själva men de flesta har varken tid eller kunskap att ro i land en större ombyggnad. Att bygga om kök och badrum hör till vanliga men även mer kostsamma typer av renoveringar i hemmet, dessa är inte alltid nödvändiga men att bo i ett modernt och trivsamt hem står för många högt i kurs. Ibland krävs också mer akuta och nödvändiga ombyggnader för att till exempel säkerställa husets hållbarhet eller inomhusmiljön. Det kan röra sig om att byta ett dåligt tak eller åtgärda en fukt eller mögelskada.

 

Olika låne-alternativ

Kan man inte lägga pengarna kontant finns lyckligtvis andra alternativ att använda sig utav. Ett av de vanligare är att låna upp bostaden. Vad det innebär är att man utökar ens befintliga bolån där fastigheten eller bostadsrätten redan ligger i pant. Banken kräver dock som oftast att det befintliga lånet plus kostnaden man behöver låna pengar till inte överskridet bostadens marknadsvärde, då har banken ingen trygg säkerhet om du en dag inte skulle klara av att betala dina lån. Marknadsvärdet är det du får betalt om du säljer bostaden. Räkna på och som tips kan du kontakta en mäklare för att höra hur denne tror att marknadsvärdet ökar efter renoveringen. Ta med mäklarens utlåtande till banken.

 

Ett annat alternativ är att ta ett så kallat privatlån, eller blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan att banken får någon säkerhet. Nackdelen är att räntan alltid blir högre än ett bolån och den sätts utifrån hur din övriga ekonomiska situation ser ut. Desto bättre möjlighet du har att betala tillbaka lånet desto mindre risk tar banken och kan därför sätta lägre ränta. Du kan jämföra räntor och kostnader på t.ex pengar.se. Man kan låna upp till 350.000 på ett privatlån.

 

Senast inkomna jobb

 • Byggare

  Bord 105*210 behövs slipas och lackas.

  Stockholm
  2017-10-19
  20:09
 • Glasmästare

  Hej! Jag söker en "plexivägg" att ha i vår butik. Vi ska ömtåliga produkter som vi inte vill att kunder ska pilla på bakom en glas/plast/plexivägg... Den ska såklart vara helt klar i färgen, inte grumlig. Helst en vägg med 2 kortsidor så man inte kan röra produkterna som ska stå där inne. Det går bra utan kortsidor också. "Kupan" behöver inget golv eller tak. Produkterna kan stå på vår heltäckningsmatta utan problem. OBS: Vi vill inte borra i vårt golv / heltäckningsmatta. Finns det någon lösning? MVH Hanna hanna@kinoshopping.se

  Stockholm
  2017-10-19
  19:35
 • Plåtarbete / Takplåt

  Mossbortagning Scoutvägen 21 Sollentuna 1/2 tak mot norr samt målning två fläkt kåpor.

  Sollentuna
  2017-10-19
  19:13
 • Besiktningsman

  Hej Vi har köpt hus i Toltorpsdalen, Mölndal och behöver besiktiga detta senast den 27 oktober. Kan ni utföra detta åt oss? Kan ni skicka offert och förslag på tid? Mvh Jenny Vestberg 0706956558

  Kungsbacka
  2017-10-19
  18:17
 • Murning / Plattsättning

  Mura upp en gammal kamin som ska byggas igen och behöver förstärkas. Arbetet behöver utföras snarast möjligt!

  Kungsbacka
  2017-10-19
  17:20
 • Köksrenovering

  Vill har hjälp för att sätta kakel på 3 kvm kök vägg.

  Göteborg
  2017-10-19
  16:41
 • Fönster / Fönsterrenovering

  Hej Behöver hjälp med att ersätta mina gamla glaslister på mina fönster till ett gäng nya lister. Då mina glaslister idag har börjat att släppa. Glaslisterna idag ser ut som hörnlister och sitter längst med glaset på fönstret. Detta är då inte några tätningslister. De nya som ersätter dessa verkar finnas att beställa från svenska fönster. För att kunna sätta in nya lister så behöver man montera ner persienner och rätt verktyg behövs så därför behöver jag hjälp med detta.

  Stockholm
  2017-10-19
  16:40
VILLKOR
Att göra en offertförfrågan på Hantverkare.se är kostnadsfritt.
Den som gör en offertförfrågan godkänner att vår samarbetspartner Dorunner skickar kontaktuppgifterna till företag som är anslutna till Dorunner och som matchar förfrågan.
Den som gör en förfrågan på Dorunner/Hantverkare.se är inte bunden att anlita ett företag.
Det är dock inte tillåtet att göra oseriösa eller påhittade förfrågningar, ett reellt behov av hjälp måste finnas.
Det är heller inte tillåtet att förtala någon person eller företag eller skriva olagliga och oetiska saker i en förfrågan.
Det finns inga garantier för antalet svar som genereras av en förfrågan.
Dorunner/Hantverkare.se garanterar inte relevansen i de svar som kommer utan matchar endast förfrågningar med företag baserade på val av kategorier och regioner.

Stäng detta fönster