Hitta lån som passar ditt projekt till bästa ränta.

Om du behöver låna pengar för ditt byggprojekt hjälper vi dig att hitta ett så fördelaktigt lån som möjligt via lånjämförelsen nedan!

Låna pengar till större renovering

Att finansiera byggprojektet hemma är alltid nödvändigt. Även om man utnyttjar ROT-avdraget fullt ut kommer man inte undan materialkostnader och halva arbetstimmarna som det faktiskt krävs pengar till. En del gör arbeten själva men de flesta har varken tid eller kunskap att ro i land en större ombyggnad. Att bygga om kök och badrum hör till vanliga men även mer kostsamma typer av renoveringar i hemmet, dessa är inte alltid nödvändiga men att bo i ett modernt och trivsamt hem står för många högt i kurs. Ibland krävs också mer akuta och nödvändiga ombyggnader för att till exempel säkerställa husets hållbarhet eller inomhusmiljön. Det kan röra sig om att byta ett dåligt tak eller åtgärda en fukt eller mögelskada.

 

Olika låne-alternativ

Kan man inte lägga pengarna kontant finns lyckligtvis andra alternativ att använda sig utav. Ett av de vanligare är att låna upp bostaden. Vad det innebär är att man utökar ens befintliga bolån där fastigheten eller bostadsrätten redan ligger i pant. Banken kräver dock som oftast att det befintliga lånet plus kostnaden man behöver låna pengar till inte överskridet bostadens marknadsvärde, då har banken ingen trygg säkerhet om du en dag inte skulle klara av att betala dina lån. Marknadsvärdet är det du får betalt om du säljer bostaden. Räkna på och som tips kan du kontakta en mäklare för att höra hur denne tror att marknadsvärdet ökar efter renoveringen. Ta med mäklarens utlåtande till banken.

 

Ett annat alternativ är att ta ett så kallat privatlån, eller blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan att banken får någon säkerhet. Nackdelen är att räntan alltid blir högre än ett bolån och den sätts utifrån hur din övriga ekonomiska situation ser ut. Desto bättre möjlighet du har att betala tillbaka lånet desto mindre risk tar banken och kan därför sätta lägre ränta. Du kan jämföra räntor och kostnader på t.ex pengar.se. Man kan låna upp till 350.000 på ett privatlån.

 

Senast inkomna jobb

 • Håltagning / Borrning

  - Borra i betongvägg för gardinfästen (4 fönster) - Borra i betongvägg och sätta upp tavellister/ ev tavelfäste/tavlor - Borra i (gipsvägg?) och sätta upp spegel - Eventuellt borra och fästa upp rullgardin

  Stockholm
  2017-12-17
  23:27
 • VVS-arbeten / Rördragning

  Gammalt vatten element som inte fungerar. Huset är från 1926, elementet kan kanske vara original? Vi bor i Majorna, göteborg

  Göteborg
  2017-12-17
  22:05
 • Rivning

  Behöver riva en vägg mellan två lägenheter (tror inte att den är bärande) (Har el och ett element som behöver monteras ner eller flyttas). Behöver öppna upp för två dörrar mellan lägenheterna. Behöver ta ner en vägg inne i lägenheten (har lite el)

  Stockholm
  2017-12-17
  20:34
 • Elinstallation

  Jag behöver endast hjälp med att montera en stickkontakt bredvid en befintlig strömbrytare i en villa.

  Göteborg
  2017-12-17
  20:17
 • Värmepumpar

  Det tar upp till 3-4 minuter för varmvattnet att bli varmt i samtliga kranar i huset. Jag har bytt kranar i tre omgångar utan resultat och på senare tid (ca:1/2 år) har det blivit sämre och sämre.

  Ronneby
  2017-12-17
  19:42
 • Målning / Måleri

  Tapetsera 1rum ca10kvadrat

  Orust
  2017-12-17
  17:19
 • Elinstallation

  Vi har problem med en taklampa där lampan slår av sig själv, alternativt börjar blinka. Vi gick från en "vanlig" taklampa (en lampa) till en ledlampa med flera inbyggda ledlampor, den började blinka efter ett tag (en timmme eller två, eller kortare). Vi trodde att det hade att göra med spänningen. Vi köpte en ny lampa med sex ljuskällor, återigen ledglödlampor (dessa kan dock bytas ut mot vanliga glödlampor). Hängde upp lampan idag, och efter 40 minuter slocknar allt. Nu går den inte att sätta på alls. Behöver hjälp med att ta reda på som är problemet.

  Uppsala
  2017-12-17
  16:55
VILLKOR
Att göra en offertförfrågan på Hantverkare.se är kostnadsfritt.
Den som gör en offertförfrågan godkänner att vår samarbetspartner Dorunner skickar kontaktuppgifterna till företag som är anslutna till Dorunner och som matchar förfrågan.
Den som gör en förfrågan på Dorunner/Hantverkare.se är inte bunden att anlita ett företag.
Det är dock inte tillåtet att göra oseriösa eller påhittade förfrågningar, ett reellt behov av hjälp måste finnas.
Det är heller inte tillåtet att förtala någon person eller företag eller skriva olagliga och oetiska saker i en förfrågan.
Det finns inga garantier för antalet svar som genereras av en förfrågan.
Dorunner/Hantverkare.se garanterar inte relevansen i de svar som kommer utan matchar endast förfrågningar med företag baserade på val av kategorier och regioner.

Stäng detta fönster